Rachel & Jeremy’s Roomy Kitchen

Project Description

Rachel and Jeremy had a large U-shaped kitchen, eat-in area with sliding door to the deck, laundry and powder rooms which were all addressed during their renovation.

The major problems they wanted to resolve were poor circulation around the peninsula where the extra deep refrigerator was placed directly across further tightening the passage, the lower-than-needed ceiling height due to the baffled fluorescent tube light fixtures in sequence and the missed opportunity in the corner by the dining room.

In the new kitchen, the primary “L” perimeter cabinetry was maintained but the tight peninsula area was changed to a five-sided island. The refrigerator location was nudged to the left where there was a step back in the wall to ease the operation of its doors and ease passage in front of the refrigerator. They opted for a wood hood with shelf for a seamlessly integrated look. The added beverage area provides lots of extra storage space, serving space and charging space!

The results are dramatic and stunning. They used the Dynasty Anson door style in two finishes. Oyster paint with Cognac glaze on the perimeter cabinetry and Cherry wood with Chestnut stain on the island. The backplash tiles are natural Durango stone subway with an accent of diamond Durango diamonds and cast bronze medallions.

Date
Jul 08 2013
Client
Rachel & Jeremy
Category